Smokey Barbecue & Bar startades våren 2020 med ambitionen att skapa en för sydvästskåne unik restaurang. Genom att kombinera äkta Texas Barbecue, traditionellt kolgrillat och mysig comfortfood ska Smokey Barbecue var en restaurang för alla. Vi jobbar med råvaror av hög kvalité och kombinerar detta med hårt, hängivet arbete, alltför att kunna erbjuda våra gäster god mat till bra priser. 

Smokey Barbecue är vackert beläget alldeles vid havet i Foteviken, Höllviken. Miljön hos oss är enkel och rustik med hög mysfaktor! 

I centrum för vår verksamhet finns vår vedeldade Myron Mixon-smoker. Här kan vi skapa de speciella smakerna som gör det extra mycket värt att besöka oss! Våra olika köttdetaljer tillagas “low & slow” 10-12 timmar i låg värme och rök från ekved.

Vi lägger vår själ i att skapa goda smakupplevelser såväl som musikaliska och vi har därför ofta livemusik och andra uppträdanden på plats inne eller ute för att skapa en härlig stämning för våra gäster! Läs mer om kommande events här

Low and slow - det är det som gör hela skillnaden

Smokern eldas med ved för att ge köttet den rätta rökiga smaken. Men för att det inte ska bli för hett så ligger veden under ett vattenbad som avger ånga. Vattnet gör också att man kan styra temperaturen i smokern. Vi grillar på låg temperatur för att köttet ska bli riktigt saftigt och mört. Länge. Vissa köttdetaljer kan behöva ligga inne i upp till 20-25 timmar innan de är helt klara.

Råvaror och smaker

Tar vi gärna så långt det är möjligt från lokala odlare och uppfödare. Vissa råvaror kräver dock import, naturligtvis kontrollerar vi noggrant så att uppfödaren har en mycket god djurhållning.

Kryddblandningen är vår egen lilla hemlighet. Åtta ingredienser i perfekt balans. Barbecuesåsen kokar vi så klart själva. En klassisk barbecuesås med lite sting och sötma.